Persoane interesate

luni, 24 decembrie 2012

Ajun de Crăciun

Să încep cu ''să fiţi mai buni, vine Crăciunul, etc.''?


N-am putut rezista să nu adun toate chestiile ce îmi displac la sărbătoarea asta (aşa că tot mâine e Craciunul >:) ). Deci iată:

1. În primul rând ce mă enervează la culme la sărbătoarea asta este că foarte mulţi vor numai să primească lucruri materiale şi au uitat complet de ce am primit vacanţă. Datorită NAŞTERII DOMNULUI, băă!

2. Nemernicii care-ţi apar la uşă neinvitaţi. Mă enervează e că toţi vor să vină la tine să mănânce pe gratis. Mă refer la nesimţiţii care care se autoinvită şi de care nu mai poţi scăpa de ei. Dacă nu eşti invitat sau dacă nu eşti o persoană cu bune maniere care ştie când să se care, nu veni!

3. Să nu uităm de colindătorii cerşetorii de pe la uşi care te freacă la cap cu lălăielile lor. Nu suport colindele. Colindele nu fac parte din mine, dar n-am nimic cu cei care vor ''să păstreze tradiţia''. Adevărat, sunt şi colindători care chiar ştiu să cânte ceva, un colind-două, însă fac referire la ăia care sună de un milion de ori la uşă (dacă mai ai şi interfon - nervi dubli) şi mai mult cerşesc decât să cânte ceva ca lumea.

4. Îmbulzeala din magazine. Desigur, cu toţii cunoaştem acest fenomen... obişnuit, dar inexplicabil. De ce toată lumea e atât de disperată? Nu contează că e hypermarket sau un magazin mic. Lumea vrea să cumpere! Sincer mi-e frică să mai intru în magazine perioada asta. Dacă, cine ştie, are careva un pistol la el şi vrea să-i împuşte pe toţi de la raionul cutare, numai pentru a lua el TOTUL?! Calici sunt unii români, asta-i realitatea. Totuşi îndrăznesc să întreb: pentru ce atâta agitaţie??

5. Împodobirea bradului. Când eram mai mică obişnuiam să împodobesc bradul doar aşa, că poate-poate o să primesc şi eu ceva. Anul ăsta n-am mai ''participat'' la acest obicei stupid.

6. Clopoţei, zdrăngănei şi luminiţe. Urăsc toate luminele alea care-ţi intră-n ochi mai-mai să te orbească. Pe lângă astea, urăsc clopoţeii cu sunet strident care aproape-ţi sparg timpanul. Daaa, prefer liniştea.

7. Apelurile şi vizitele în exces. Nu trebuie să telefonezi la acelaşi număr de şapte miliarde de ori ca să-i demonsrezi că ''ţii'' la respectivul/a. Ajunge o singură dată. La fel vizitele.

8. ''Moş Crăciun''. Categoric asta e cea mai bună afacere! Aţi văzut câţi bani câştigă nemernicii ăia care se îmbracă în Moş Crăciun şi nu fac nimic altceva decât să se plimbe pe stradă, cum că ar anima strada? Şi de unde obiceiul ăsta cu scrisul minunatei Liste de dorinţe??

Cred că astea-s. Mna, nu dă bine să scriu astea aici având în vedere ziua de mâine, dar încă nu e Crăciunul, deci nu cred că fac vreun păcat.
Închei spunându-vă să uitaţi măcar pentru ziua de mâine toate chestiile astea (dacă puteţi).

Crăciun frumos alături de persoanele dragi şi fiţi fericiţi!

7 comentarii:

  1. Craciun fericit si tie minunata mea ! >;d<
    Ei bine..mie imi place sa impodobesc bradul , imi plac luminitele si chestiile dar cred ca fiecare se bucura in felul lui de craciun . Tot ceea ce conteaza este sa fii in sufletul tau linistita !
    Sper sa ai un craciun de poveste , Mos Craciun sa-ti asculte dorintele si sa le implineasca , sa le trimita la Domnul pentru ca meriti tot ce-i mai frumos si curat pe lumea asta!
    Imbratisari >;d< !

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit! Fa ca mine: ignora societatea care se gandeste doar la bani in fiecare an cu bradul,cadourile si colindatorii(astia chiar sunt enervanti si insistenti majoritatea). Sa te bucuri in ciuda acestor amanunte de Craciun! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici mie nu-mi plac musafirii. Îmbulzeala, stresul, oboseala...e ciudat.
    Crăciun frumos şi ţie! - eu sunt secimea în persoană când trebuie să urez ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  4. mai rau e cand esti singur de Craciun:-j

    RăspundețiȘtergere
  5. si apropo eu acum am vazut ca ma ai in lista ta de bloguri speciale...de ce speciale?

    RăspundețiȘtergere
  6. Crăciun fericit!!
    Sunt de acord în totalitate cu tine , nici eu n-am mai împodobit bradul anul ăsta , mai ales că eu singură trebuie să-l strâng ..
    ( de obicei dacă ai o ușă mai veche nu prea trec cerșetorii pe la tine , știu din propria experiență )

    RăspundețiȘtergere