Persoane interesate

joi, 20 decembrie 2012

The Haunting in Connecticut (Peter Cornwell)


Acţiunea îi are în centrul atenţiei pe cei şase membri ai familiei Campbell. Fiul cel mare, Matt, este bolnav de cancer. Ei deţin o firmă ce nu prea dă roade, din această cauză părinţii săi fac eforturi să îşi cumpere o casă nouă în Connecticut, aproape de clinica unde se tratează acesta, fiindcă drumul lung ce-l are de străbătut Matt devinde insuportabil. Când să se mute, băiatul alege să doarmă în subsol, cu pretextul că există o baie proprie, astfel încât nu îşi mai deranjează părinţii când i se face rău. Doar că ceva îl atrăgea acolo. Descoperă că în căminul unde locuiesc se întâmplă fenomene paranormale. La început toţi - mai ales medicii - au crezut că are vedenii şi că e normal, din cauza bolii de care suferea. Însă în timp ce Matt devine din ce în ce mai afectat de aceste activităţi neobişnuite, şi familia îşi dă seama că nu sunt doar nişte simple iluzii, doar nişte închipuiri ale băiatului. În subsol se afla o cameră, ce iniţial nu putea fi deschisă. Într-o zi, fiul cel mare a reuşit să pătrundă înăuntru, rămânând uimit de ceea ce vedea. Era un fel de cameră de tortură. După unele investigaţii, se descoperă că locuinţa în care se stabiliseră fusese de fapt casă mortuară. În acea vreme, acolo trăia un băiat ce putea lua legătura cu spiritele de pe lumea cealaltă, un fel de medium. Tatăl său aducea morţi în camera din subsol, le tăia pleoapele - nu pentru a vedea, ci pentru a supraveghea - şi scria pe trupurile lor. Starea băiatului se agravează foarte repede, iar Sara, mama copiilor, aflând ce se întâmplă în casă, ia legătura cu un preot pe care Matt îl cunoscuseră în spital, când venise pentru tratament. Preotul Nicholas găseşte rămăşiţele băiatului medium, le pune în maşină, iar, după ce era să facă accident, îşi dă seama care era de fapt povestea băiatului - a ars de viu, iar intenţia lui era de a elibera spiritele celor îngropaţi acolo. Nicholas telefonează imediat acasă la familia Campbell, însă nimeni nu răspunde. Părinţii nu erau acasă, Matt era la spital, iar ceilalţi trei copii nu aud telefonul. Băiatul se întoarce acasă, îi scoate pe cei trei afară şi blochează căile de acces. Dezgroapă toţi morţii, stropeşte cu benzină fotografiile, tablourile şi tot ce mai găsise legat de soarta familiei care cândva trăise aici, şi le dă foc. Este salvat din incendiu, iar băiatul medium este fericit de fapta lui Matt. Casa a fost reconstruită şi dată din nou la vânzare. Se spune că următorii proprietari nu s-au plâns de niciun fel de activitate neobişnuită. Cancerul lui Matt pur şi simplu dispare, iar viaţa familiei Campbell revine la normal.


4.5/5 - Un film destul de bun.
Titlu: Misterele casei bântuite
Titlu original: The Haunting in Connecticut
Dată lansare în SUA: 27 martie 2009
Gen: horror, thriller
Regizor: Peter Cornwell
Scenarişti: Tim Metcalfe, Adam Simon
Actori principali: Matt Campbell - Kyle Gallner, Sara C. - Virginia Madsen, Peter C. - Martin Donovan, Wendy C. - Amanda Crew, preotul Nicholas - Elias Koteas, Billy C. - Ty Wood, Mary C. - Sophi Knight
Bazat pe un fapt real.

O altă recenzie a filmului.

5 comentarii:

  1. Abia astept sa-l vaddd ! <3
    Ai o nominalizare de la mine : http://ascunsascriepovesti.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html
    Iarna frumoasa draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai o nominalizare si pe blogul meu: http://zapada-neagra.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html

      si inca o chestie care voiam sa ti-o scriu de ceva timp..Nu putem sa-ti spunem altfel si nu ,,Nimeni"?Nu se poate sa fi ,,Nimeni" toata lumea e ,,cineva"..Nimeni suna urat..,,Nimeni" spui cuiva pe care vrei sa-l jignesti..:o3(am eu o dambla :)) poti s-o ignori daca vrei ;)) )

      Ștergere
  2. Îmi pare destul de interesant filmul :-?
    Nu ştii un site pe care mă pot uita la el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai aici link pe fastupload - http://fastupload.rol.ro/video/940a83207d2d9f0c1a8b065c4b76fbde.html
      Vizionare plăcută :)

      Ștergere
  3. Mă bucur că ai publicat din nou recenzia , am văzut că ai șters tot de pe blogul de pe Wordpress :(

    Ai o nominalizare pe blogul meu la Blog of the Year - http://otravaa.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html :-).

    RăspundețiȘtergere